Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

В обласній прокуратурі відбувся спільний семінар щодо проблемних питань досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом

  

У п’ятницю, 10 травня 2024 року, у приміщенні обласної прокуратури під головуванням першого заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Андрія Байдака відбувся спільний семінар на тему: «Проблемні питання досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) майна, одержаного злочинним шляхом, а також взаємодії правоохоронних органів з Державною службою фінансового моніторингу України та Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)».
 
 
 
 
У заході взяли участь керівники окружних прокуратур, їх заступники, начальники відділів окружних прокуратур, начальники відділів обласної прокуратури та працівники правоохоронних органів області.
 
Серед запрошених були представники Державної служби фінансового моніторингу України, Західного міжрегіонального територіального управління АРМА та Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.
 
 
Учасники семінару обговорили проблемні питання і шляхи їх вирішення під час досудового розслідування кримінальних правопорушень указаної категорії, що набули актуальності в роботі правоохоронних органів. 
 
Також на семінарі обговорено питання щодо можливостей Держфінмоніторингу, АРМА та ГУ ДПС в області з приводу проведення аналізу та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) майна, одержаного злочинним шляхом, а також виявлення і розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.
 
Особливу увагу акцентували на важливості протидії фактам легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, що є одним із основних пріоритетів у діяльності правоохоронних органів.
 
 

кількість переглядів: 382