Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Завдали збитків на 2 млн грн: за порубки лісу в нацпарку «Гуцульщина» повідомлено про підозру учасникам ОЗГ із керівника та службовців лісгоспу

       


За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактами зловживання службовим становищем та незаконної порубки лісу (ч.ч.2, 3 ст. 27, ч.3 ст.28, ч.2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані – виконувач обов’язків директора лісгоспу, лісничий та два інженери незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок у Національному природному парку «Гуцульщина».

Упродовж 2022 року на території природно-заповідного фонду під приводом вибіркових санітарних рубок було зрубано понад 600 дерев.
 
Такими діями державі завдано збитків на понад 1,9 млн грн.
 
Наразі двом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою, одному – домашній арешт, щодо четвертого – клопотання про обрання запобіжного заходу на розгляді в суді.

Також вирішується питання про накладення арешту на їх майно для відшкодування заподіяної шкоди.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в Івано-Франківській області та Управління стратегічних розслідувань у області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 190