Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

На Прикарпатті повідомлено про підозру ще двом учасникам нзф «л/днр», які воювали проти ЗСУ

      

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України за фактами державної зради, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Слідчі встановили, що житель Луганщини у 2014 році добровільно вступив на військову службу до підрозділу незаконного збройного формування так  званої «народної міліції днр», який  в 2015 році був перейменований в «5-ту окрему мотострілецьку Донецьку бригаду імені О. Захарченко першого армійського корпусу народної міліції днр».
 
Перебуваючи на посаді військовослужбовця військової частини № 08805, він сприяв проведенню терористичної діяльності проти України, а також брав участь у бойових діях проти українських військових. За ці «подвиги» він отримував нагороди від рф.
 
Також він забезпечував охорону лідерів так званої «днр».
 
Інша підозрювана – учасниця терористичної організації так званої «лнр». У жовтні 2014 року вона зайняла посаду начальника топогеодезичної служби штабу бригади в так званій «10-й окремій артилерійській бригаді 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».
 
На цій посаді підозрювана надавала незаконним збройним формуванням допомогу у забезпеченні ведення бойових дій проти Збройних сил України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні in absentia здійснюють слідчі Управління СБУ у Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 112