Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

В обласній прокуратурі відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів Івано-Франківської області з питань протидії злочинам, пов'язаним із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом

   

Питання протидії злочинам, пов'язаним із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, обговорили сьогодні в Івано-Франківській обласній прокуратурі в рамках спільної наради керівників правоохоронних органів.
 
Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, на даний час залишається однією з глобальних світових проблем, оскільки сприяє направленню неконтрольованих тіньових потоків на фінансування деструктивних процесів, а отже потребує вжиття ефективних заходів, спрямованих на протистояння їх негативному впливу.
 
Нарада проходила під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Андрія Байдака.
 
У заході взяли участь керівники та представники Головного управління Національної поліції в області, Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області і Територіального управління Держаного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.
 
Учасники обмінялися думками щодо взаємодії в умовах воєнного стану задля зміцнення законності, підвищення ефективності запобігання й протидії злочинам, пов'язаним із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
Обговорили проблемні питання, які виникають при розслідуванні кримінальних проваджень про злочини за фактами легалізації незаконно отриманого майна та коштів.
 
Розробили спільні узгоджені заходи, що повинні сприяти виявленню та припиненню незаконних схем, за допомогою яких зловмисники намагаються надати коштам або майну, отриманим від учинення злочинів, законного походження, тобто приховати їх кримінальний характер і тим самим легалізувати їх.

кількість переглядів: 175