Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

В Івано-Франківську судитимуть «керівника суду» псевдореспубліки «ДНР»

     

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Маріуполя за фактом добровільного зайняття посади в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Встановлено, що у липні 2022 року громадянин України – 43-річний адвокат, перебуваючи на тимчасово окупованій території, вступив в злочинну змову з представниками російської окупаційної влади та так званої «ДНР» і надав добровільну згоду на співпрацю з ворогом.

Він зайняв посаду «керівника апарату Приморського районного суда г. Мариуполь «ДНР».

Як представник судової адміністрації організував та провів інвентаризацію судових справ для передачі їх до так званого «Верховного суду ДНР», перевірив стан приміщення суду, про що публічно з участю представників масової інформації відзвітував службовим особам «Верховного суду ДНР».

Обіймаючи посаду у незаконному судовому органі, обвинувачений сприяє ворогу у вчиненні дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та державній безпеці України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Оскільки правопорушник продовжує перебувати на захопленій ворогом території, його судитимуть заочно.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 948