Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Президент України нагородив орденом посмертно прокурора-захисника Любомира Хамця

       

Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» III ступеня військовослужбовця, прокурора Івано-Франківської обласної прокуратури Любомира Хамця.

Захисника України відзначено державною нагородою за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Відповідний Указ 20 січня оприлюднено на сайті Президента України.
 
Любомир Хамець народився 23 серпня 1977 року у місті Городенка. Він присвятив 21 рік роботі в органах прокуратури. У колективі його поважали за високий професіоналізм та відданість справі.

З початку збройної агресії прокурор став на захист України. З перших днів військової служби він воював на нульовій лінії фронту. Кілька разів був поранений та після оперативних втручань повертався на поле бою.

Під час виконання бойового завдання в місті Авдіївка Донецької області Любомир Хамець отримав важкі порання, від яких помер 15 грудня 2022 року.

У загиблого залишилися батьки, двоє синів і дружина. Розділяємо з ними невимовний біль та вшановуємо пам'ять захисника України.
Вічна слава Героям!
 

кількість переглядів: 808