Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Готував державний переворот в Україні - повідомлено про підозру громадянину росії

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури громадянину РФ повідомлено про підозру у вчиненні дій з метою насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вступив у злочинну змову із двома засновниками українських громадсько-політичних організацій щодо підготовки антиконституційного захоплення державної влади в Україні. Він виступав ідеологом відновлення СРСР, єднання трьох «слов’янських» держав з насильницьким приєднанням України до РФ та шукав для цього шляхи поступлення коштів із країни-агресора. Його спільники, які вже засуджені – член ГО «Український вибір» та уродженець РФ підбирали та залучали в різних областях України осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель та вчинення насильства щодо представників влади.

Під час обшуків в змовників вилучено кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Досудове розслідування щодо росіянина за процедурою in absentia здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Івано-Франківській області.
 

 
 
 

кількість переглядів: 770