Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

5,5 років ув’язнення за хабар – вирок експосадовцю Держекоінспекції Прикарпаття залишено без змін

      

    За участі прокурора Івано-Франківської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду, яким  до 5 років 5 місяців позбавлення волі засуджено колишнього начальника відділу управління державного екологічного нагляду в Івано-Франківській області Державної екологічної інспекції Карпатського округу за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Прокурори у суді довели, що посадовець одержав від підприємця хабар у вигляді талонів на пальне. За таку винагороду він гарантував позитивне вирішення питання щодо зменшення штрафних санкцій та непритягнення підприємця до кримінальної відповідальності за виявлені порушення на ділянці, якою той користувався.
 
У листопаді 2023 року вироком Долинського районного суду обвинуваченому призначено покарання - 5 років 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком 3 роки.
 
У ході розгляду апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції відхилив доводи сторони захисту та залишив вирок суду першої інстанції без змін.
 

кількість переглядів: 57