Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

За оборудки з грошима, виділеними на реконструкцію приміщення лікарні, будуть судити посадову особу ОДА та підрядника

 

 

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які заволоділи бюджетними коштами під час реконструкції приміщення лікарні.

За даними слідства, у липні 2020 року Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало з підрядником договір про виконання робіт з реконструкції приміщення медичного закладу. У подальшому директор підрядної організації склав та видав акти, у яких відобразив роботи, що не були фактично виконані, а посадовець управління, відповідальний за здійснення технічного нагляду, підписав указані документи, підтвердивши їх достовірність.

Унаслідок цього на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 230 тис. грн за нібито виконані роботи.

Дії обвинувачених прокуратурою кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1266