Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

На Прикарпатті повідомлено про підозру держреєстратору, який незаконно переоформив право власності на майно вартістю майже 21 млн грн

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури державному реєстратору повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України («Зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки»).

Установлено, що вказана особа, зловживаючи своїми повноваженнями, на підставі завідомо неправдивих документів внесла відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У зв’язку із цим, об’єкт нерухомості вартістю близько 21 млн грн, що належав на праві власності жителям області, незаконно перейшов у власність третіх осіб.

В ході проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено докази причетності фігуранта до вчинення даного кримінального правопорушення.

Наразі на нерухомість, з якою виконувалися вказані незаконні дії, накладено арешт, вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу та встановлюються інші співучасники злочину.

Досудове розслідування триває, воно здійснюється слідчими Івано-Франківського ВП ГУНП в області, оперативний супровід - працівниками відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1803