Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

Завдяки прокуратурі земельна ділянка вартістю більше півмільйона гривень повернута у власність громади міста Івано-Франківська

                         

Івано-Франківським міським судом задоволено позовну заяву Івано-Франківської місцевої прокуратури в інтересах міської ради до фізичних осіб про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки та витребування земельної ділянки вартістю 604 190 грн у комунальну власність.
 

Зокрема, вироком у кримінальній справі встановлено, що з використанням підробленого державного актапро право приватної власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку фізичною особою, яка достовірно знала, що така земельна ділянка їй у власність не надавалась, укладено договір купівлі-продажу спірної земельної ділянки.
 

Згідно з ч. 6 ст. 82 ЦПК України,вирок суду в кримінальному провадженні, який набрав законної сили, є обов’язковим для суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалений вирок. На підставі цього судом винесено рішення на користь міської ради, в інтересах якої до суду звернулись органи прокуратури.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2244