Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Про розгляд запитів на інформацію у червні 2014 року

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 18.05.2012 №14гн «Про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України» органами прокуратури Івано – Франківської області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права громадян на інформацію.
У червні 2014 року до прокуратури Івано-Франківської області надійшло 6 запитів на інформацію. За результатами розгляду запитів, на 2 надано запитувану інформацію та ще в одному випадку надано роз’яснення. Також 3 запити скеровані за належністю для розгляду підпорядкованим прокурорам.   
Загалом упродовж 6 місяців 2014 року органами прокуратури області розглянуто 24 запити на інформацію. За належністю для розгляду іншим розпорядникам інформації надіслано 7 запитів, з яких 3 – підпорядкованим прокурорам. 
Із загального числа розглянутих запитів на 18 (75%) надано інформацію по суті.  За результатами розгляду 6 (25%) запитів надано роз’яснення. Рішення про відмову у наданні інформації на запити у даний період не приймалися.  
З питань досудового розслідування розглянуто – 6 запитів; правозахисної діяльності – 4; кадрових питань – 3; підтримання державного обвинувачення в суді  – 1; представництва інтересів громадян та держави в суді – 1; та з інших питань - 9. 
Усі запити розглянуті органами прокуратури області та відповіді надані запитувачам у межах визначеного Законом п’ятиденного строку.
Упродовж 6 місяців 2014 року за результатами проведених органами прокуратури області перевірок щодо виконання вимог Закону України «Про доступу до публічної інформації» іншими розпорядниками інформації на усунення виявлених порушень внесено 23 подання. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 21 посадову особу.
Органи прокуратури області і надалі приділятимуть належну увагу виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».   


Старший прокурор прокуратури області
з питань забезпечення доступу
до публічної інформації

кількість переглядів: 869