Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Про розгляд запитів на інформацію у березні 2014 року
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 18.05.2012 №14гн «Про організацію роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України» органами прокуратури Івано – Франківської області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права громадян на інформацію.
У березні 2014 року до прокуратури Івано-Франківської області надійшло 3 запити на інформацію. За результатами розгляду запитів, на 2 надано запитувану інформацію, 1 запит скерований за належністю для розгляду до іншого відомства.
Загалом упродовж 3 місяців 2014 року до органів прокуратури області надійшло 12 запитів на інформацію. За вказаний період органами прокуратури області розглянуто 9 запитів, 1 запит перебуває на розгляді. За належністю іншим розпорядникам інформації надіслано 2 запити, з яких 1 – підпорядкованому прокурору.
Із загального числа розглянутих запитів, на 6 (67%) надано інформацію по суті. За результатами розгляду 3 (33%) запитів надано роз’яснення. Рішення про відмову у наданні інформації на запити у даний період не приймалися.
З питань досудового розслідування розглянуто 3 запити; підтримання державного обвинувачення в суді – 1; представництва інтересів громадян та держави в суді – 1; кадрових питань – 1; з інших питань - 3.
Усі запити розглянуті органами прокуратури області та відповіді надані запитувачам у межах визначеного Законом п’ятиденного строку.
У звітний період за результатами проведених органами прокуратури області перевірок щодо виконання вимог Закону України «Про доступу до публічної інформації» іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації на усунення виявлених порушень внесено 13 подань. За наслідками розгляду актів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 12 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Органи прокуратури області і надалі приділятимуть належну увагу виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Старший прокурор прокуратури Івано-Франківської
області з питань забезпечення доступу
до публічної інформації

кількість переглядів: 919