Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Вимагання коштів та переправлення військовозобов’язаних через кордон - судитимуть чотирьох мешканців Прикарпаття

      

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох місцевих жителів, які організували схему вимагання неіснуючих боргів (ч.4 ст. 186 КК України).
 
Організатору схеми інкримінували також незаконне переправлення осіб через державний кордон України та службове підроблення (ч.ч.1,2,3, ст. 332, ч.1 ст. 336 КК України).
 
Слідством встановлено, що мешканець Богородчанського району разом із двома синами та ще одним спільником вимагали у потерпілої 6000 доларів США під приводом повернення неіснуючих боргів. Упродовж 2023 року вони приїздили до жінки додому та погрожували застосуванням насильства щодо її сина аж доки вона не погодилась передати всю суму із «нарахованими» ними відсотками.
 
Організатор схеми – підприємець, який мав ліцензію на здійснення міжнародних перевезень, переправляв через держаний кордон військовозобов’язаних під виглядом водіїв . Він вносив неправдиві відомості до інформаційної системи «Шлях», що давало цим «водіям» право на виїзд за межі України.
 
Під час розслідування встановлено, що таким чином кордон перетнуло десять осіб. Одним із військовозобов’язаних, який покинув країну у такий спосіб, був син потерпілої у вимаганні. Обвинувачені вимагали, щоб вона «розрахувалась» за послугу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – Управління СБ України в області.
 
 
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 257