Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

На Івано-Франківщині скеровано до суду обвинувальні акти щодо двох учасників так званої днр, які воювали проти ЗСУ

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти щодо двох мешканців Донеччини за державну зраду, колабораціонізм, участь у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
За даними слідства вони наприкінці лютого 2022 року добровільно вступили на військову службу до незаконного збройного формування «днр». 
 
Один із обвинувачених був у складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону 113 полку територіальної оборони «1 армійського корпусу Народної міліції ДНР» на посаді «стрільця», інший – 3 взводу 1 роти 11 окремого гвардійського Єнакієво-Дунайського мотострілецього полку «Восток» 1 армійського корпусу Народної міліції ДНР».
 
З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну учасники нзф воювали на боці окупантів та брали участь у боях проти українських військових, зокрема на території Херсонської та Донецької областей.
 
Бойовики забезпечували безпеку контрольних пропускних пунктів, перевірку документів мешканців населених пунктів, які захоплені збройними силами рф під час повномасштабного вторгнення, на предмет виявлення військовослужбовців Збройних Сил України. 
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
 

кількість переглядів: 196