Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2017

Олександр Стратюк: «За півроку на Прикарпатті до суду скеровано вдвічі більше корупційних правопорушень, ніж за аналогічний період минулого року»

    Під головуванням прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у I півріччі 2017 року та визначено першочергові завдання на наступний період.

Про здобутки та проблемні питання на окремих напрямах діяльності поінформували перший заступник та заступники прокурора області, а  зі звітами виступили керівники місцевих прокуратур та начальники відділів цих прокуратур.

Відкриваючи оперативну нараду, Олександр Стратюк зазначив, що органи прокуратури продовжують ефективно виконувати покладені законом функції на основних напрямках прокурорської та слідчої діяльності.

« Рівень злочинності продовжує залишатись одним із найнижчих у державі, а кількість облікованих правопорушень зменшилась на 12%. На третину менше вчинено особливо тяжких кримінальних правопорушень, значно скоротилося число злочинів проти життя та здоров’я особи», - підкреслив Олександр Стратюк.

Прокурор області також відзначив позитивну роботу правоохоронних органів при розкритті правопорушень. «Підвищився рівень розкриття злочинів, а кожне п’яте кримінальне правопорушення вже скеровано до суду. Правоохоронними органами області знешкоджено 5 організованих злочинних груп, про підозру повідомлено 13 особам. У порівнянні з минулим роком, майже вдвічі більше складено обвинувальних актів про корупційні правопорушення та злочини у бюджетній і земельній сферах», - наголосив керівник регіональної прокуратури.
 
Так, завершено розслідування та скеровано до суду 35 обвинувальних актів про корупційні правопорушення (проти 19 в минулому році) та 63 (проти 38) – у лісовій сфері. Розслідувано низку актуальних проваджень у бюджетній сфері - 26 (проти 13) кримінальних проваджень, а також 14 ( проти 8) – у сфері земельних відносин.
 
За прокурорськими позовами повернуто в державну та комунальну власність 792 га землі, на більш як 64 млн грн задоволено вимоги прокурорів у сфері охорони навколишнього природного середовища.
 
Слідчими прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях. Прокурорами взято участь у судовому розгляді 1332 кримінальних проваджень, з ухваленням обвинувальних вироків судами наразі розглянуто 835 кримінальних проваджень. 
 
Водночас на нараді Олександр Стратюк зосередив увагу колективу на необхідності негайного вирішення проблемних питань та активізації роботи, відзначивши при цьому, що результати на окремих напрямках є недостатніми, а в деяких відділах прокуратур взагалі немає пріоритетних напрацювань.
 
Відтак керівникам цих відділів прокуратур було вказано на конкретні недоліки та прорахунки. Перш за все, прокурор області звернув їх увагу на викриття корупційних правопорушень у бюджетній сфері та злочинів у сфері земельних відносин і охорони навколишнього середовища.  

Керівникам місцевих прокуратур Олександр Стратюк вкотре нагадав про роботу зі зверненнями громадян та особисті прийоми. «Позитивним є те, що маємо менше скарг із питань досудового розслідування, а багато звернень громадян уже вирішуються на місцях. Однак, щоб я не чув, що якась людина, котра приїде до вас за захистом своїх прав, не прийнята, бо це не ваш прийомний день. Поверніться обличчям до людей», - зазначив прокурор області.

За результатами наради розроблено конкретні заходи на наступний період.

 Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2165