Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

На Івано-Франківщині викрили потужне наркоугруповання та вилучили психотропи на 25 млн грн

          

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’яти учасникам організованої злочинної групи за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.3 ст.307 КК України).

За даними слідства, організатор - раніше судимий житель Калуша разом із чотирма спільниками налагодив масштабну схему виготовлення та збуту психотропної речовини – амфетамін.

З жовтня 2023 року по січень 2024 року підозрювані систематично виготовляли на Івано-Франківщині психотропну речовину та розповсюджували її у різні регіони держави.

У кожного з учасників організованої групи були свої обов'язки: одні постачали сировину для виготовлення, отримували замовлення, а інші – виготовляли та продавали психотропи.  

Виробництво амфетаміну діяло на відкритих територіях біля лісу та річки. Товар фасували і збували клієнтам через логістичні компанії або через схованки - "закладки". Реалізовували в основному оптовими партіями.

За оперативними даними, від цієї діяльності підозрювані отримували мільйони гривень щомісячно.

В ході розслідування задокументовано понад 30 епізодів збуту амфетаміну.

За адресами проживання учасників злочинної групи, в автомобілях, а також у місцях фасування і виготовлення психотропних речовин проведено 26 обшуків.

Вилучено майже 50 кілограмів амфетаміну, знаряддя та прилади для виготовлення та фасування наркотичних засобів.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 25 млн грн.

Також вилучені 8 транспортних засобів, кошти та інше.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ НП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області, Івано-Франківського управління ДВБ Нацполіції України та УБН в області ДБН НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 116