Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Найкращі інтереси дитини: у прокуратурі відбулось засідання МРГ щодо протидії кримінальним правопорушенням, учинених неповнолітніми та пов’язаних із домашнім насильством

     

Під головуванням першого заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Андрія Байдака відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, учиненим неповнолітніми або за їх участі, стосовно дітей, у сфері охорони дитинства, а також пов’язаним із домашнім насильством.
 
Участь у засіданні взяли керівники відділів та служб правоохоронних органів, а також представники державних органів, компетенція яких поширюється на територію Івано-Франківської області.
 
Під час заходу учасники акцентували увагу на проблемних питаннях, які  виникають в діяльності правоохоронних органів, спрямованих на забезпечення прав дітей на основі принципу «найкращого інтересу дитини».
 
Також на засіданні обговорено питання щодо протидії домашньому насильству, що  під час війни має тенденцію до загострення.
 
За результатами засідання розробили спільні узгоджені заходи, що повинні сприяти максимальному дотриманню прав неповнолітніх та подальшому впровадженню дружнього до дитини правосуддю.
 
 

кількість переглядів: 114