Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2015

Прокуратура захистила права соціально незахищеного пенсіонера

         

До прокуратури Богородчанського району з проханням допомогти захистити його інтереси при поверненні банківського вкладу звернувся  60-річний громадянин, який відноситься до категорії соціально незахищених громадян, так як є пенсіонером і учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Установлено, що в травні 2014 року довірливий мешканець району уклав із одним відділенням банку договір-заяву про банківський строковий вклад на  370 днів в національній валюті, перерахував грошові кошти в сумі 50000 грн. на свій вкладний рахунок. В подальшому, останній повторно вносив кошти на вищевказаний рахунок.
Однак, незважаючи на закінчення строку дії договору, банком депозитний вклад в розмірі понад 60 тис. грн. повернуто не було, а на письмові звернення банк надавав лише формальні відписки.
Прокуратура стала на захист соціально незахищеного пенсіонера та звернулась в його інтересах до суду з вимогою стягнути з банку на його користь суму банківського вкладу, проценти річних та збитки від інфляції.
Заочним рішенням  Богородчанського районного суду позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1915