Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2015

За втручання прокуратури горе-підприємець сплатить штраф у дохід держави у розмірі майже 55 тис. грн.

     

 
Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 35-річного мешканця Коломийщини, який відкрив підпільний цех, де займався виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв.
Такий вид заробітку зловмисник організував не маючи відповідної ліцензії та спеціального дозволу, тобто в порушення норм чинного законодавства, яке забороняє роздрібну торгівлю алкогольними напоями без наявності відповідних документів, підтверджуючих походження продукції, її якість, законність виробництва.
Так, восени минулого року зловмисник придбав необхідну сировину, підроблені марки акцизного податку та спеціальне обладнання, що дозволяє масове виробництво алкогольних напоїв.
Чоловік самостійно виготовляв фальсифіковані алкогольні напої, здійснював їх розлив у спеціально підготовлену склотару, за допомогою спеціального пристрою закорковував, наклеював на пляшки підроблені марки акцизного податку, розфасовував у ящики, а в подальшому реалізовував пересічним громадянам.
Коломийським міськрайонним судом «бізнесмена» визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204,          ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України та призначено покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в дохід держави у розмірі 3200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1971