Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2015

Ще один факт незаконного видобутку корисних копалин виявлено на Прикарпатті

            

Прокуратурою Снятинського району активно вживаються заходи до порушників у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 39-річний мешканець Коломийщини на берегу р. Прут зайнявся незаконною «підприємницькою діяльністю». Так, спритний ділок навантажував у вантажівки громадян піщано-гравійну суміш, отримуючи за це грошову винагороду. Лише упродовж доби за його допомогою  з берегу ріки було незаконно вивезено більш ніж 40 тон піщано-гравійної суміші.
Прокуратурою району направлено до суду обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (видобування корисних копалин загальнодержавного значення).
Загалом, прокуратурою району упродовж 2015 року скеровано до суду  4 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях вказаної категорії.
За принципової позиції прокуратури за видобування корисних копалин загальнодержавного значення вироками судів засуджено трьох осіб, яким призначено покарання у виді штрафу на загальну суму 22,1 тис. грн., які на даний час стягнуто в користь держави.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2198