Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2015

На Прикарпатті засуджено не чистого на руку лікаря

           

Прокуратурою Тисменицького підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення  такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи дії з використанням наданого їй службового становища).
Нагадаємо, завідувач відділення акушерсько-гінекологічного відділення Лисецької ЦРЛ вимагав та одержав 5 тисяч гривень неправомірної вигоди від місцевого мешканця за надання послуг, що входять до його службових повноважень. За ці кошти жінку, вагітну четвертою дитиною, службовець помістив у стаціонарне відділення для проведення пологів. В подальшому, не чистому на руку лікарю було передано 5000 грн., після чого лікар був викритий «на гарячому», а предмет неправомірної вигоди у нього вилучений.
Прокурор орієнтував суд визнати зловмисника винним та призначити покарання у виді максимального штрафу, передбаченого санкцією      ч. 1 ст. 368 КК України, із застосуванням додаткового покарання.
З такою позицією суд погодився, призначив йому покарання у виді штрафу в дохід держави в розмірі 25 500 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на строк два роки.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2125