Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2015

Підозрюваному у держаній зраді івано-франківцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

       

Сьогодні, 8 лютого, за клопотанням слідчого, слідчим суддею Івано-Франківського міського суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів 48-річному мешканцю обласного центру, котрий через засоби масової інформації закликав до ухилення від мобілізації.
Процесуальне керівництво у розпочатому щодо цього громадянина провадженні за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України здійснює прокуратура Івано-Франківської області.
Нагадаємо, вказане кримінальне провадження розпочате управлінням Служби Безпеки України в області наприкінці січня цього року, а  вчора  йому було оголошено про  підозру.
Наразі досудове розслідування триває, вживаються необхідні заходи для його завершення.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Довідково:
ч.1. Ст. 114-1 КК України -
Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період -
карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
ч. 1 ст. 111 КК України -
Державна зрада тобто діяння, умисно вчинене громадянином Ук­раїни на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторкан­ності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяль­ності проти України, — карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до  п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

кількість переглядів: 3505