Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Обласна прокуратура почала активніше протидіяти злочинам проти довкілля – Роман Хима

За словами керівника обласної прокуратури Романа Хими, у минулому році збереглася тенденція до зниження скоєних злочинів.
Про це розповіли 23 лютого в прокуратурі Прикарпаття.
«Зменшилася кількість кримінальних правопорушень на 14% (6687 проти 7775), на 11% зменшилася кількість правопорушень проти здоров’я та життя людей. Розкрито всі навмисні вбивства. Прикарпаття залишається одним із найбезпечніших регіонів України».
Роман Хима зазначив, що посилилася діяльність прокуратури на протидію злочинам проти довкілля. У сфері охорони лісових ресурсів відкрито 85 кримінальних проваджень. До суду скеровано 37 обвинувальних актів.
На запитання «Галки», як прокуратура протидіє незаконній вирубці лісів прокурор відповів, що це питання – проблемне для області, а передусім для того, хто проводить досудове розслідування.
«Наразі є більше 75 проваджень у цій категорії злочинів, при тому що тогоріч ефективність роботи прокуратури в цій сфері зросла в 2,5 раза. Минулого року скеровано до суду 37 обвинувальних актів, з них 8 – злочини, які скоїли посадові особи лісгоспів».
Крім того, до суду направлено 182 обвинувальні акти щодо корупційних правопорушень, 37 – за фактом хабарництва. За процесуального керівництва прокурорів області за рік викрито 8 організованих груп. Зменшилася кількість злочинів, вчиненими неповнолітніми.
Важливим напрямом роботи прокуратури, каже Роман Хима, є звернення громадян. За 2020 рік їх надійшло 3,5 тисячі.
«З 15 березня планується запустити роботу окружних прокуратур замість місцевих. Штатна чисельність працівників залишається сталою, суттєво зменшиться кількість адміністративних посад. Більшість прокурорів пройшли переатестацію».
Також прокурор зазначив, що поширення коронавірусу болісно відобразилося на роботі прокуратури:
«Захворіли 83 працівники прокуратури, зараз хворіють 12. Багато засідань відкладалися, були внесені корективи в роботу поліції, прокуратури та суду. Але загалом ми змогли ефективно працювати».
 

кількість переглядів: 1256