Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

В Івано-Франківську судитимуть ще 9 депутатів російської федерації, які голосували за визнання незалежності "ДНР" та "ЛНР"

    

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно дев’яти депутатів держдуми російської федерації за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
Слідством встановлено, що у лютому 2022 року депутати держдуми вчинили комплекс взаємоузгоджених умисних дій з метою зміни меж території України. Вони підтримали постанову щодо звернення до президента росії з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також прийняли рішення про співробітництво і взаємну допомогу між росією та цими псевдоутвореннями.
 
Ці злочинні рішення і їх реалізація призвели до вторгнення країни-агресора в Україну, масової загибелі людей та інших тяжких наслідків.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
 
 

кількість переглядів: 691