Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Повідомлено про підозру двом бойовикам так званої «ДНР», які воюють на боці окупантів на Донеччині та Херсонщині

  


Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради, наданні воєнізованим формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, участі у незаконних збройних формуваннях та у терористичній організації (ч. 2 ст. 111 ,,ч. 7 ст. 111-1 , ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, підозрювані - жителі Донецької області, з початком повномасштабного вторгнення перейшли на бік ворога та вступили до незаконного збройного формування «народної міліції  «ДНР».

Обидва "солдати" беруть участь у бойових зіткненнях проти Збройних Сил України, надають допомогу окупантам у проведенні підривної діяльності проти України.

Один з них воює на Донеччині у складі 2-го взводу 1-ї роти танкового батальйону 1-ої окремої мотострілецької Слов’янської бригади 1 армійського корпусу.

Інший - на Херсонщині в складі 3 взводу 1 роти 11 окремого гвардійського Єнакієво-Дунайського мотострілецього полку «Восток» 1 армійського корпусу.

Також під час окупації населених пунктів вони  перевіряли документи місцевих мешканців  для виявлення серед них українських військовослужбовців.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБ України в Івано-Франківській області.
 
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 780