Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Повідомлено про підозру командирці взводу так званої "народної міліції ЛНР"

               


За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури жительці Луганщини повідомлено про підозру в державній зраді, колабораційній діяльності, участі у терористичній організації та у діяльності непередбаченого законом збройного формування (ч.ч. 1,2 ст. 111, ч.7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, підозрювана для проведення  підривної діяльності проти України у 2014 році вступила до незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР». З того часу проходить військову службу в підпорядкованому окупаційній адміністрації РФ правоохоронному органі - так званій «народній міліції», де займає посаду командира взводу управління гарматного артилерійського дивізіону.

Перейшовши на бік ворога, вона виконує накази окупантів щодо захоплення українських міст та воює проти Збройних Сил України.

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 993