Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Незаконні порубки лісу в Національному парку «Гуцульщина» - п’ятьом учасникам ОЗГ повідомлено про підозру

        

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у зловживанні службовим становищем та незаконній порубці лісу на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України,  ч.4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, виконувач обов’язків директора одного із державних лісгоспів разом із чотирма підлеглими -  лісничими та інженером з охорони і захисту лісу, з метою збуту деревини вчиняли незаконні рубки в Національному парку «Гуцульщина».  

Протиправну діяльність охоронці лісу здійснювали упродовж 2019-2022 років під приводом вибіркових санітарних рубок, незважаючи на те, що територія на той час була вилучена з ввіреного їм господарства.

Такими діями державі було завдано збитків на понад 2 млн 188 тис. грн.

Під час обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи виявлено документи, які наразі перевіряються в рамках розслідування.
 
Окрім того, додатково досліджуються факти видачі підозрюваними 127 лісорубних квитків на вибіркові санітарні рубки в межах Національного природного парку. Збитки у цій схемі, за попередніми даними, можуть досягти десятки мільйонів.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1347