Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

На Франківщині повідомлено про підозру організатору та трьом членам організованої злочинної групи, які продавали психотропи

    

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та трьом членам організованої злочинної групи за незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Слідством встановлено, що 26-річний житель Івано-Франківська створив та очолив організовану групу, до якої залучив свою 19-річну співмешканку та двох знайомих, які прагнули збагатитися шляхом отримання доходів від незаконної злочинної діяльності.
 
Учасники групи протягом липня-листопада 2022 року отримували через поштові відділення психотропні речовини та матеріали для фасування й пакування. За місцем проживання робили закладки та через телеграм-канал повідомляли «клієнтам» місцезнаходження заборонених речовин, за які отримували грошові кошти на банківські картки.
 
Правоохоронцями проведено ряд обшуків за місцем проживання підозрюваних та вилучено психотропні речовини, мобільні телефони, банківські картки, «чорнову» документацію, електронні ваги, матеріали фасування та пакування.
 
Організатору та трьом учасникам злочинної  групи на даний час обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
 
Відповідно до чинного законодавства їм загрожує покарання у виді 12 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Викриття протиправної діяльності проводилось УСБУ в Івано-Франківській області, досудове розслідування здійснюється ГУНП в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 879