Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2022

Участь в організації незаконних референдумів та співпраця з окупантами – двох мешканок Запорізької області підозрюють у колабораціонізмі (ФОТО)

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури двом жителькам Запоріжської області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльністі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, жителька Бердянська створила та очолила штаб так званого громадського руху і допомагала представникам країни-агресора налагоджувати на окупованій території доступ до російського телевізійного мовлення. Також вона брала участь у масових пропагандистських та агітаційних заходах. Під час незаконного референдуму на тимчасово окупованій частині Запорізької області вона була головою комісії на одній із виборчих дільниць.

Інша підозрювана обійняла псевдопосаду начальника відділу освіти в створеній окупантами так званій «військово-цивільній адміністрації смт. Михайлівка» Василівського району Запорізької області. На «посаді» вона керує роботою навчальних закладів району, координує направлення вчителів на перепідготовку згідно зі стандартами освіти РФ.

Досудове розслідування щодо підозрюваних за процедурою in absentia здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
 

За вказане правопорушення жінкам загрожує до 10 років позбавлення волі.
 

кількість переглядів: 608