Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

Переправляли військовозобов’язаних через держкордон під виглядом волонтерів - на Прикарпатті викрито організаторів схеми

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури  повідомлено про підозру трьом чоловікам за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, за 4000 доларів США з особи підозрювані організовували незаконне переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку, яким виїзд за межі держави заборонений.

Організатор схеми зі спільниками виготовляли підроблені документи про те, що військовозобов’язані є волонтерами та виїжджають за кордон за гуманітарною допомогою. В подальшому дані вносились до електронної системи «Шлях», що було підставою для безперешкодного перетину держкордону.

Зловмисників викрито під час організації переправлення чергової «партії» ухилянтів – 5 осіб, які підлягають мобілізації.
     
  
В ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено грошові кошти в іноземній та національній валюті.
Вирішується питання про обрання стосовно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Наразі встановлюються інші особи, причетні до правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБ України в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 737