Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2022

Зневажав військовослужбовців ЗСУ та возвеличував окупантів - в Івано-Франківську судитимуть адміністратора Телеграм-каналу псевдореспубліки

     


Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за розповсюдження матеріалів із публічними закликами до захоплення державної влади, участь в організації та заклики до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовців, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 435- 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, обвинувачений у квітні 2022 року створив та адміністрував Телеграм-канал псевдореспубліки, де поширював новини окупаційної адміністрації Херсонщини, схвалював референдум та приєднання до країни-агресора. Мовою окупантів він зневажав військовослужбовців Збройних сил України, а ворогів називав визволителями та інформаційно підтримував встановлений ними режим на захопленій території.

У серпні його затримали на Івано-Франківщині.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в області. Обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 688