Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Привласнив понад мільйон гривень благодійних внесків на підтримку ЗСУ – на Прикарпатті повідомлено про підозру псевдоволонтеру (ФОТО)

  

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану ( ч.3 ст. 201-2 КК України).
 
За даними слідства, з травня по серпень 2022 року підозрюваний, позиціонуючи себе волонтером, через соціальну мережу збирав кошти для допомоги Збройним силам України та особам, які потребують допомоги у зв’язку з військовою агресією росії проти України. Він збирав пожертви на особисті банківські рахунки для придбання автомобілів, приладів нічного бачення, безпілотників, тепловізійних прицілів та інше.
 
Такими чином зловмисник отримав від громадян понад 1 млн 171 тис. грн, які привласнив.
 
Викриття протиправної діяльності проводилось прокурорами спільно із працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Івано-Франківській області та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області.
 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Калуського районного відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.
 
 Наразі вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1180