Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2022

На Прикарпатті арештували уродженця рф, який планував антиконституційне захоплення влади

      

Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 63-річному уродженцю російської федерації у змові з метою вчинення дій стосовно насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).
 
За даними слідства, зловмисник створив та очолив громадські організації й агітував щодо необхідності так званим «воїнам» захопити державну владу та силовим шляхом встановити в Україні «народовладдя» і «народне самодержавство».
 
В ході досягнення злочинного задуму було передбачено утворення  збройного формування з включеними до нього підрозділами швидкого реагування, штурмовими, інженерними та мобільними групами, які забезпечувалися зброєю, обмундируванням, спецзасобами та спеціальною автомобільною технікою.
 
Учасники даного збройного формування у визначений момент мали б учинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, а також насильство щодо представників влади і силових структур та інші дії, необхідні для захоплення державної влади України.
 
Досудове розслідування щодо підозрюваного здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
На даний час зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

кількість переглядів: 1394