Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Махінації із державним майном на 31 млн грн - на Івано-Франківщині підозрюється керівник товариства і держреєстратор (ФОТО)

   

Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику товариства з обмеженою відповідальністю та державному реєстратору за несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, а також у зловживанні повноваженнями ( ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).
За даними слідства, керівник підприємства у  змові з державним реєстратором подав йому документи про проведення в автоматизованій системі Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реєстраційної дії, внаслідок якої держава втратила частку у статутному капіталі підприємства державного сектора економіки  на понад 31 млн грн.
Як з’ясували прокурори, посадовець діяв в інтересах приватного підприємства та  неправомірно ініціював проведення загальних зборів учасників, на яких, за відсутності кворуму, прийнято рішення про необґрунтоване зменшення розміру частки держави.
В подальшому, держреєстратор,  використовуючи заяву директора та неправомочне рішення загальних зборів учасників товариства, зловживаючи своїми повноваженнями,  провів у Реєстрі несанкціоновану зміну часток учасників, спричинивши державі шкоду на цю суму.
Під час досудового розслідування інтереси держави поновлено, несанкціоновану реєстраційну дію Міністерством юстиції скасовано – майно вартістю понад 31 млн грн повернуто державі.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює відділення поліції № 1 (м. Тисмениця) Івано-Франківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області, за матеріалами УСБУ в Івано-Франківській області.

кількість переглядів: 1404