Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

На Прикарпатті судитимуть організовану групу за розбійний напад, погрозу вбивством, вимагання та поширення злочинного впливу

   

За процесуального керівництва обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи осіб за ч. 2 ст. 129, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України.
 
Слідством встановлено, що члени організованої групи упродовж листопада 2020 року – червня 2021 року вимагали майно, погрожували вбивством, а також у червні 2021 року з метою заволодіння чужим майном через незачинені вхідні двері проникли у квартиру, де напали на потерпілого, умисно нанесли йому удари руками і ногами в різні ділянки голови та тіла, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, та, погрожуючи подальшим застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я, заволоділи грошовими коштами  на загальну суму 40 тис. доларів США, що згідно з даними НБУ становило більше 1 млн грн і є особливо великим розміром.
 
Крім цього, організатор групи встановлював та поширював у суспільстві свій злочинний вплив.
 
Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1240