Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

В обласній прокуратурі обговорили питання захисту прав журналістів Івано-Франківщини

        

29 вересня 2021 року в Івано-Франківській обласній прокуратурі під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Василя Стефанця відбулась чергова робоча зустріч з питань захисту прав журналістів.

У заході взяли участь співробітники прокуратури області, Головного управління Нацполіції в області та  Управління Служби безпеки в області, представники Інституту масової інформації та Національної спілки журналістів України.

Заступник керівника обласної прокуратури відзначив важливість діалогу та співпраці  з медійними правозахисними і громадськими організаціями на даному напрямі. У свою чергу правоохоронні органи постійно вживають заходи для підвищення ефективності протидії кримінальним правопорушенням, учиненим стосовно представників журналістської спільноти.

Учасники заходу обмінялись актуальною інформацією та домовилися про подальшу співпрацю для визначення спільного бачення стосовно вдосконалення способів захисту прав журналістів від протиправних посягань.

Нагадаємо: наказом керівника обласної прокуратури від 28 травня 2021 року створено міжвідомчу робочу групу з питань аналізу стану досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів. До складу робочої групи входять прокурори, співробітники Національної поліції, Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 984