Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2021

Паспорти, дипломи, посвідчення: в Івано-Франківську викрили організовану групу, яка займалася підробкою документів (фото)

  


За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито організовану групу, яка займалася підробкою та збутом офіційних документів (ч. 3 ст. 199, ч. 1 ст. 358 КК України).

 За даними слідства, троє місцевих жителів упродовж 2020-2021 років придбавали, перевозили та зберігали голографічні захисні елементи з метою збуту, підробляли та збували офіційні документи з голографічними захисними елементами, за що отримували грошову винагороду.

Під час обшуків у них вилучено близько 1000 гумових кліше печаток та штампів різних державних підприємств, установ та організацій Івано-Франківської області й інших областей України, бланки дипломів про навчання, зразки бланків посвідчень водія, підроблені паспорти громадян України та паспорти для виїзду за кордон, свідоцтва про народження, бланки довіреностей, комп’ютерну техніку та інше. Також вилучено грошові кошти: 6650 фунтів стерлінгів, 48085 євро, 11854 доларів США, 61357 гривень, 9910 польських злотих, отримані від злочинної діяльності.

В ході розслідування накладено арешт на зазначені кошти, а також на автомобіль організатора групи, який він використовував під час вчинення злочинів.

 Всім трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні вказаних правопорушень та обрано запобіжний захід – домашній арешт.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ НП в Івано-Франківській області, за матеріалами Івано-Франківського Управління ДВБ НП України.
 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1406