Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

На Прикарпатті судитимуть експортерів деревини

   

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із суб’єктів господарювання за фактом замаху на незаконне переміщення через державний кордон лісоматеріалів, легалізації (відмивання) майна та використання підроблених документів (ч.2 ст.15 ч.1 ст.2011, ч.1 ст.209, ч.4 ст.358 КК України).
 
За даними слідства, керівник організації, здійснюючи діяльність у сфері експорту лісоматеріалів, на підставі підроблених документів намагався експортувати пиломатеріали хвойні на понад 237 тис грн, з приховуванням від митного контролю, чим вчинив легалізацію (відмивання) пиломатеріалів злочинного походження на вказану суму.
 
Протиправну діяльність задокументували в березні 2021 року працівники податкової міліції ГУ ДФС в області спільно з управлінням СБУ в області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.
 
Обвинувальні акти щодо ще двох фігурантів у кримінальних провадженнях за цим фактом скеровано до суду у липні-серпні 2021року.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1427