Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

Недбалість зі збитками на понад півмільйона гривень при будівництві школи на Прикарпатті – судитимуть керівника технагляду

    

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо начальника одного із відділів Івано-Франківської облдержадміністрації за фактом службової недбалості (ч.2 ст. 367 КК України).
 
    Нагадаємо, за даними слідства, посадовець, будучи відповідальним за здійсненням технічного нагляду при будівництві навчального корпусу та спортивного залу в одній із шкіл Верховинського району, не забезпечив контроль та не перевіряв обсяги фактично виконаних підрядником робіт, погоджував довідки про їх вартість та передавав для оплати.
    
 Внаслідок цього було оплачено за не виконані або виконані не в повному обсязі роботи, чим державним інтересам завдано збитків на 550 887 грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області. Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватимуть прокурори обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2051