Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

В обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за перше півріччя 2021 року (ФОТО)

 

 

В Івано-Франківській обласній прокуратурі відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2021 року.

Розпочинаючи нараду, керівник обласної прокуратури Роман Хима зауважив, що, незважаючи на те, що впродовж I півріччя поточного року органи прокуратури працювали в непростих умовах, спільними зусиллями вдалося забезпечити позитивні результати роботи на основних напрямах прокурорської діяльності.

Завдяки вжитим заходам закріплено тенденцію до зниження рівня злочинності, який залишається одним із найнижчих серед регіонів. Зменшилась загальна кількість облікованих кримінальних правопорушень.

Спостерігається подальше зменшення числа кримінальних посягань проти власності та підліткової злочинності.

Спільними зусиллями правоохоронців підвищено ефективність протидії організованим формам злочинності. Скеровано до суду 9 обвинувальних актів щодо близько півсотні членів організованих груп.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування більше третини збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями (23,8 млн грн із 56,7 млн грн).

Активізовано наглядову діяльність із питань виконання судових рішень у кримінальних провадженнях, а також застосування інших заходів примусового характеру. За реагування прокурорів до відповідальності притягнуто близько ста посадових осіб, скасовано 5 незаконних актів, розпочато 10  кримінальних проваджень.

Помітно покращено результати представницької діяльності щодо захисту інтересів держави в суді, передусім у сфері охорони довкілля та з питань державної і комунальної власності.

Сума пред’явлених позовів перевищила мільярд гривень. Повернуто близько 800 га земель.

Проте органам прокуратури належить вирішити й низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

Очільник відомства зауважив, що потребує посилення роботащодо протидії екологічним правопорушенням, виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. «Одне з першочергових завдань – підвищення рівня координаційної діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності»,– наголосив Роман Хима.

Слід також підвищити якість та ефективність процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, передусім про кримінальні корупційні правопорушення, злочини, вчинені у бюджетній сфері та сфері охорони довкілля.

За підсумками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області, та основні завдання на наступний період.
 
 

 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1419