Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Шахрайське заволодіння землями вартістю 4,1 млн грн на Прикарпатті – повідомлено про підозру чотирьом особам

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, використанні завідомо підроблених документів та пособництві в заволодінні чужим майном (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, четверо осіб розробили план шахрайського заволодіння земельними ділянками за допомогою використання підроблених документів.

Вони підшукували земельні ділянки, які фактично не використовувалися, на території села Поляниця Яремчанської міської ради. Згодом на підставі підроблених документів, зокрема паспортів громадян України, нотаріальних довіреностей тощо, оформляли земельні ділянки на підставних осіб та придбавали в останніх ці ділянки без відома реальних власників.

У рамках досудового розслідування задокументовано шахрайське заволодіння 6 земельними ділянками, вартість яких становить 4,1 млн грн.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які причетні до злочину.

Документування протиправної діяльності здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1512