Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

750 тис. грн безпідставно виплачених коштів постраждалим від повені, яка мала місце у червні 2020 року, – судитимуть експерта з технічного нагляду

 

 

За процесуального керівництва Снятинського відділу Коломийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно експерта з технічного нагляду за фактами зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що завдало істотної шкоди, та підробки офіційних документів (ч. 1 ст. 365-2, ч.ч. 2, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, здійснюючи обстеження господарств, які постраждали під час повені, що мала місце у червні 2020 року, неправомірно відніс 3 домогосподарства до першої категорії руйнування, тобто до таких, що не придатні до проживання та підлягають знесенню.

Внаслідок неправомірних дій експерта особам, які не мали на це права, було виплачено матеріальну грошову допомогу в сумі 300 тис. грн.

У подальшому встановлено, що житло не є аварійним, будинки не зруйновані, а потребують капітального ремонту та повинні були бути віднесеними до третьої категорії руйнування, яка передбачає виплату 50 тис. грн.

Таким чином, унаслідок неправомірних дій обвинуваченого із бюджету зайво виплачено грошові кошти в сумі 750 тис. грн.

Встановлюється причетність інших осіб до незаконної оборудки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1379