Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

На Івано-Франківщині викрито групу осіб, які займалися вимаганням та розбоями (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито й повідомлено про підозру чотирьом особам, які займалися вимаганням та розбійними нападами (ч. 2 ст. 189, ч. 4 ст. 187 КК України).

В ході досудового розслідування правоохоронці задокументували факт незаконного заволодіння підозрюваними грошовими коштами потерпілого в сумі 1 млн 100 тис. грн.

За даними слідства, 18 червня 2021 року вказані особи через незачинені вхідні двері проникли у квартиру потерпілого, нанесли йому удари в різні ділянки голови та тіла, спричинивши тілесні ушкодження, та, погрожуючи подальшим застосуванням насильства, заволоділи грошовими коштами останнього.

В ході обшуків вилучено зброю, грошові кошти, наркотичні засоби, мобільні телефони, інші докази протиправної діяльності.
 
   
 

Цього ж дня зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Операція з викриття протиправної діяльності під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснювалась відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області спільно зі Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області.
 
Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1077