Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

В ДУ «Коломийська виправна колонія № 41» викрито засудженого, що поширював злочинний вплив

 

 

За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури одному із засуджених ДУ «Коломийська виправна колонія № 41» повідомлено про підозру в поширенні злочинного впливу та вчиненні дій, що дезорганізовують роботу установи виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1, ст. 392 КК України).

Відбуваючи покарання в одній із виправних колоній Житомирської області, засуджений систематично порушував установлені правила поведінки. За це він неодноразово притягувався до відповідальності, а в подальшому був переведений для відбування покарання до ДУ «Коломийська виправна колонія № 41».

За місцем нового відбування покарання зловмисник не шлях виправлення не став. Маючи відповідний авторитет серед засуджених, він здійснював на них злочинний вплив. Зокрема, встановив на території виправної колонії правила поведінки та вимагав безумовного їх дотримання. Він тероризував засуджених, застосовуючи  психічне насильство та погрожуючи нанесенням тілесних ушкоджень, примушував відмовитися від виходу на роботу й виконання законних вимог працівників адміністрації.

За клопотанням, погодженим прокурором, судом обрано зловмисникові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також його поміщено до іншої установи виконання покарань.

На даний час Коломийською окружною прокуратурою розпочато проведення комплексної перевірки стану забезпечення конституційних прав громадян у місцях позбавлення волі та умов тримання засуджених в установі.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1101