Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

В Івано-Франківську викрито групу осіб, які займалися нелегальним збутом зброї

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито групу осіб, які займалися нелегальним збутом зброї.

За даними слідства, організували незаконний бізнес двоє мешканців обласного центру. Один із них займався підшукуванням клієнтів, домовлявся про незаконні оборудки, отримував попередню оплату, інший – не маючи відповідного дозволу на придбання, зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових речовин, збував зброю безпосередньо клієнтам.

У ході слідства правоохоронці задокументували факт збуту пістолета ZORAKI 925 за 15 тис. грн та отримання частини коштів за інший пістолет.

Наразі одному із чоловіків повідомлено про підозру в носінні, зберіганні, придбанні та збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК  України), а його спільнику – в організації придбання та збуту вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 263 КК  України). Також перевіряється причетність до протиправної діяльності інших осіб.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими СУ ГУНП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1119