Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

На Прикарпатті чоловіка засуджено за психологічне насильство над матір’ю

Івано-Франківською окружною прокуратурою здійснювалося підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом учинення обвинуваченим домашнього насильства над матір’ю (ст. 126-1 КК України).

Доведено, що чоловік, проживаючи з матір’ю, систематично вчиняв щодо неї психологічне насильство: ображав її нецензурними словами та погрожував фізичною розправою, вимагаючи грошові кошти на придбання спиртного й сигарет, примушував купувати для нього вказані товари, нецензурно лаявся та ображав, що призвело до психологічних страждань потерпілої.

Зауважимо, що чоловік раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення вищезазначених дій.

Із урахуванням усіх обставин особу засуджено до 240 годин громадських робіт, що є максимальним терміном для зазначеного виду покарання, передбаченого санкцією відповідної статті.

Також суд ухвалив застосувати до засудженого обмежувальні заходи, передбачені п. 5 ч. 1 ст. 91-1 КК України, – направлення для проходження програми для кривдників або пробаційної програми.
 
Примітка: вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1358