Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

В м. Івано-Франківську за отримання хабара засуджено посадовця Управління Держпраці

Окружною прокуратурою міста Івано-Франківська здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 КК України).

У судовому засіданні прокурорами доведено, що головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області у 2018 році отримав від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду в сумі 20 000 грн за незазначення всіх виявлених порушень в акті інспекційного відвідування та непритягнення до відповідальності за виявлені порушення.

Вироком Івано-Франківського міського суду за результатами розгляду вказаного кримінального провадження особу визнано винною у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді штрафу в межах санкції, передбаченої відповідною статтею, – 20 400 грн із позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням державного контролю за дотриманням законодавства про працю, строком на 1 рік. Також у дохід держави конфісковано грошові кошти в розмірі отриманої неправомірної вигоди.
 
Примітка: вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1260