Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

На Прикарпатті викрито організоване угруповання, яке виготовляло та збувало психотропи в різні регіони України (ФОТО)

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито злочинне угруповання, учасники якого займались незаконним виготовленням та збутом амфетаміну й організацією та утриманням місць виробництва психотропних речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).
 
За даними слідства, учасники організованої групи упродовж березня-травня 2021 року придбавали прекурсори, з яких у подальшому незаконно виготовляли, а згодом збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін.
 
Клієнтами наркоділків були жителі різних регіонів України.
 
Психотропи учасники групи відправляли компаніями-перевізниками, використовуючи вигадані анкетні дані відправників та отримувачів.
 
За попередньою інформацією, дохід від такої «діяльності» становив близько 4 млн грн на місяць.
 
У ході проведених заходів правоохоронці викрили та припинили діяльність двох нарколабораторій, вилучили 12 л речовини, схожої на амфетамін у рідкому стані; 35 л, ймовірно, нітроетану; 20 кг речовини, схожої на прекурсор – фенілнітропропен; близько 500 л різноманітних хімічних реактивів (ацетон, ртуть тощо) та лабораторне обладнання.
 
   
 
   
 
Загальна вартість вилучених заборонених речовин сягає 2 млн грн.
 
У порядку ст. 208 КПК України затримано 4 осіб. Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
 
    
 
Призначено ряд експертиз. Триває досудове розслідування.
 
Операція з припинення протиправної діяльності проводилася прокурорами спільно із працівниками Головного управління Національної поліції в області, відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в області.
 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 797