Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2021

На Прикарпатті викрито схему незаконної заготівлі деревини на території природно-заповідного фонду зі збитками понад 1 млн грн

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури керівнику та чотирьом службовим особам одного із лісогосподарських підприємств повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, а також у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, збуті деревини за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, виконувач обов’язків директора лісгоспу, начальник одного із відділів та троє лісничих, незважаючи на відсутність затверджених Міністерством енергетики та захисту довкілля України лімітів, здійснили заготівлю лісопродукції на території природно-заповідного фонду. Надаючи вигляду законності такій діяльності, зловмисники виписували та видавали лісорубні квитки. До проведення незаконних рубок залучали підлеглих працівників, не доводячи до відома останніх своїх злочинних намірів.

У результаті неправомірних дій незаконно зрубано 308 м3 деревини, чим завдано збитків державі на суму понад 1 млн грн.

Наразі вживаються заходи щодо відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних рослідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1729